Tuomiopäivän kello tikittää, se on nyt klo 23.58,20 eli 100 sekuntia vaille keskiyön, maailmantuho odottaa keskiyöllä.

Missä ajassa sinä haluaisit kellon olevan?

Kuinka lähelle ihmiskunta antaa kellon tikittää? Vai voimmeko enää edes vaikuttaa asiaan? Jos minulta kysytään, niin kyllä voimme vaikuttaa, mutta asialla on kiire.

Tuomiopäivän kello on kuvainnollinen kello maailman tilasta, jonka arvioijiin kuuluu ryhmä ihmisiä. Ryhmässä on päättämässä tuomiopäivän kellon siirroista eteenpäin, taaksepäin tai paikallaan pysymisestä mm. 15 Nobel-palkittua tieteilijää, tutkijoita ja ajattelijoita. Ajattelijoita.

Ajattele, jospa meitä ajattelijoita olisi enemmän?

Ajattelija ajattelee asioiden syy-yhteyksien kokonaisuuksia ja vaikutuksia ja tekee loppupäätelmän. Toivoni on ajattelijoissa, jotka alkavat toimia ajattelemansa loppupäätelmän kirvoittamina oikein.

Ihminen on pystynyt rakentamaan vaikka mitä ja ratkaisemaan mitä erilaisimpia ongelmia, mm. tekniikan ja lääketieteen saralla. Sitten emme kuitenkaan kykene (halua) ratkaista nykyistä maailmantilan ongelmaa. Ajattelijan pitäisi osata ajatella muutakin kuin vain ja ainoastaan omaa etuaan. Olemme yhtä, ongelma on myös yhteinen.

Vanhenemisesta on se etu, että näkee ihmiselämän varrella historiallista virtaa. Olen huomannut meidän tavallisten tallustajien vastuullisuusajattelun, -ymmärryksen ja -tahdon kehittymisen.

Ajattelumme vaikuttaa itseemme ja omaan mikroympäristöömme.

Tässä on se toivo. Kun meitä tulee paljon, yhä vain enemmän ja enemmän, vaikutukset siirtyvät makroympäristöön vääjäämättä, maailma muuttuu.

Yhdessä tehden voimme saada muutosta aikaan. Sitä paitsi yhdessä tekeminen on miljoona kertaa hauskempaa kuin yksin puurtaminen 🙂

Toivotan kaikki pohtimaan, keskustelemaan, suunnittelemaan, kehittämään, tekemään, ajattelemaan.

Kutsun sinut olemaan ValmiusTilassa 🙂 Seuraa postauksiani ja osallistu vuorovaikutukseen ja yhteisöllisyyteen.

Nyt hyvää, kirpsakkaa maaliskuun jatkoa 2021!