MetsäHoitaa-villiyrttikortit

Tiesitkö, että voikukka sisältää mm. B1-B6 ja B12-vitamiineja ja että poimulehdessä on neljä kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissä? Tai kuinka teet ilmaista kasvilientä  villiyrteistä?

MetsäHoitaa-villiyrtit opastavat helposti alkuun hyödyntämään luontomme aarteita, joita jokainen voi löytää.

MetsäHoitaa-villiyrtit ovat reilun kokoiset, puolikas A4-koosta. Kortit saa kiinni reppuun tai vyön lenkkiin pikalukolla, josta ne ovat sitten nopea ottaa kortti kerrallaan tutkittavaksi. Vahapintaisina ne kestävät kosteutta.

Talvi on parasta aikaa opiskella villiyrttejä, keväällä olet sitten heti valmis toimimaan villiyrttikauden alkaessa!

MetsäHoitaa-villiyrttikortit 6 kpl ovh 12,50 euroa joko suoraan Juhlatalo Villa Mathildasta tai jälleenmyyjiltämme Hankasalmella Aseman Kirpparilta ja Timpan Grilliltä.

Postitusmaksu Postin hinnaston mukaan.


Ekologisuus-eettisyys-esteettisyys

Haluamme toimia arvojemme mukaisesti kaikessa mitä teemme.

Ekologisuus - läheltä, luonnollisesti. Salimme rustiikkiset pöytälankut ovat 1800-luvulta peräisiin olevan aitan lattialankkuja. Näin upeat vanhat lankut pääsivät juhlien keskipisteeksi. Itse aitta seisoo pihassamme ryhdikkäänä uuden katon alla. Kierrätystä parhaimmillaan. Elintarvikkeet ovat lähituotantoa mahdollisimman pitkälle. Suomalaista tuotantoa vähintään. Keräämme itse osan marjoista ja villiyrteistä sekä hankimme paikallisilta kerääjiltä lisäksi karpaloita, puolukoita ja sieniä.

Eettisyys - toimintamme on läpinäkyvää. Vaalimme ihmisten, eläinten ja luonnon hyvinvointia. Suojelemme Suomen luonnon alkuperäisiä kasveja, meidän pihassa saavat kaikki kukat kukkia paitsi haitalliset vieraslajikkeet.  Meillä on vain yksi luonto, arvostakaamme sitä. 

Esteettisyys - kaiken voi tehdä kauniimmin. Tunnelmallinen ympäristö ruokkii mielikuvitusta, rauhoittaa mieltä ja saa meidät tuntemaan iloa. Me kaikki rakastamme kauneutta!

MetsäHoitaa-villiyrttikurssi Zoomissa

VILLIYRTTIEN PERUSKURSSI sisältää 5 moduulia ja 5 villiyrttiä. Opit miten helppoa, turvallista, ravinteikasta, ekologista ja ILMAISTA on kerätä villiyrttejä ja -vihanneksia vaikka omalta pihalta. Saat inspiroivia ohjeita ekologisempaan ja puhtaampaan elämään. Helpot ja yksinkertaiset tehtävät varmistavat oppimisesi. 

Uutuutena KOIRANOMISTAJAN VILLIYRTTIKURSSI. Tutustumme mitkä villiyrteistä sopivat ihmisen parhaalle ystävälle koirille. Kuinka niitä käytetään koiran ruokaan. Valmistamalla itse osan koiran ruuasta säästät rahaa ja tiedät mitä koirasi syö.


Kurssin vetäjä puutarhuri ja villiyrttiohjaaja Eeva-Maija Lindqvist odottaa Sinua lähtemään mukaan luonnonmukaiseen elämäntapaan. 

Sydämellisesti tervetuloa villiyrttien kiehtovaan maailmaan!

Kurssit toteutetaan Zoomissa. Ota yhteyttä niin sovitaan Sinun porukalle oma villiyrttikurssi.

Villiyrtit - läheltä luonnollisesti 

 • Ihastu Suomen valoisissa kesäöissä kasvaneisiin aromikkaisiin ja ravinteikkaisiin villiyrtteihin, esim. C-vitamiinia löytyy villiyrteistä enemmän kuin tuontihedelmistä .
 • Opi yleisimmät villiyrtit ja herkuttele ilmaisilla luonnon antimilla, voikukka onkin trendiruoho.
 • Tällä kurssilla saat tuhdin paketin tietoa villiyrteistä ja niiden säilömistä.
 • Tutustu luonnonmukaiseen elämään, itse keräämällä hiilijalanjälkesi voi olla pyöreä 0.

 • Kerää talven varalle omat villiyrttiteet ja ruokalisukkeet.

 • Hyödynnä villiyrttejä erilaisiin hoitoihin kuten jalkakylpyihin.

 • Yrttimummojen ja yrttipappojen vanhat opit auttavat esim.  itikoiden puremien aiheuttamien paukamien kutinaan ja jomotukseen.

 • Opi villiyrttejä omaksi ja perheesi iloksi ja hyödyksi.

 • Luonto on koko perheen mainio yhteinen harrastus.

 • Villiyrttikurssit toteutetaan lähikurssina Juhlatalo Villa Mathildassa tai asiakkaan pihassa tai puutarhassa

 • Kurssipalautteita: "Selkeä kurssi, helpotti oppimista, menee käytäntöön." Kirsi.       "Todella mielenkiintoista ja haluan jatkaa oppimista." Juha-Petteri.                           "Minulle lähes kaikki oli uutta, kasvien käyttö rohtoina, makua antamassa ja ruokana,  monipuolinen kurssi." Anna

Opettajattaren jalanjäljissä yrttimetsään

Puutarhuri ja villiyrttiohjaaja Eeva-Maija Lindqvist opastaa löytämään luonnon tarjoamia villiyrttiaarteita. Lähikurssilla Juhlatalo Villa Mathildassa opit kädestä pitäen hauskasti ja turvallisesti keräämään villiyrttejä. Kuinka niistä valmistetaan ruokaa ja tehdään hyvinvointia tukeva hemmotteluhoito. Villiyrttipäivän päätteeksi nautimme ryhmätyönä valmistamamme aterian. Katamme kauniisti ja nautimme villiyrttijuoman kauniista kukkakupista :-)